Zapiekanka z pieczarkami

Zapiekanka z pieczarkami

Zapiekanka z pieczarkami  – moja propozycja na dziś.

"<yoastmark

Składniki :

2 mini bagietki lub jedna duża przekrojona na pół
ok 1 kg pieczarek (jeżeli chcemy dać grubszą warstwę pieczarek)
1 łyżka masła
sól
pieprz
ser żółty tarty
szczypior do posypania
kukurydza

"<yoastmark

Wykonanie:

Pieczarki opłukać, obrać  ze skórek i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć na maśle na małym ogniu, aby wszystka powstała woda odparowała. Pod koniec doprawić solą i pieprzem do smaku.

Bagietki przekroić na pół, pieczarki poukładać na przekrojonych bagietkach i posypać  tartym serem.

"<yoastmark

Tak przygotowane bagietki zapiekamy w piekarniku ok 15-20 minut w temperaturze ok 180 stopni aby ser się zapiekł.

Zapiekanki po upieczeniu  posypujemy pokrojonym szczypiorkiem i kukurydzą.

One Comment Add yours

  1. Magda pisze:

    Pyszne zapiekanki, bardzo lubię takie na kolację 🙂

Dodaj komentarz