Waniliowe markizy

Waniliowe markizy

Każdy lub dostać coś słodkiego polecam ciasteczka.

Składniki na ok 20 sztuk:

1 kostka masła
2 żółtka
4 łyżki cukru
2 opakowania cukru waniliowego
1 ½ szklanki mąki
konfitura

 

 

Wykonanie:

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na ok. pół godziny. Po schłodzeniu wycinać ciasteczka, w połowie wycięć otwory mniejszą foremką. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 10 minut. Po wystudzeniu ciasteczka z dziurką posypać cukrem pudrem, a pełne posmarować ulubioną konfiturą (ja miałam dżem morelowy).

4 Responses to Waniliowe markizy

  1. Ania napisał(a):

    nie pogardziłabym takimi ciachami:)

  2. veggie napisał(a):

    wyglądają tak pięknie, jak z profesjonalnej cukierni 🙂

  3. Emcia napisał(a):

    prześlicznie wyszły 🙂 muszą być pyszne!

  4. Salvador Dali napisał(a):

    wyglądają pysznie:) Trochę przypominają mi z wierzchu ziemniaki z ogniska i tak nagle mi się ich zachciało.. ;D

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *