Szybkie ciasto bez pieczenia

Szybkie ciasto bez pieczenia

Dzisiaj polecam szybkie ciasto bez pieczenia.

"<yoastmark

Składniki:

1 gotowy spód biszkoptowy

1 galaretka cytrynowa

1 łyżeczka żelatyny

400 ml śmietany kremówki

1 łyżka cukru pudru

dowolne owoce (ja użyłam ananasa z puszki i winogrono)

2 galaretki o dowolnym smaku

"<yoastmark

Wykonanie:

Pierwszą galaretkę rozpuszczamy w 50 ml wody. Galaretkę trzeba dokładnie wymieszać gdyż trudno jest rozpuścić w tak małej ilości wody i szybko tężeje. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody (można dodać do galaretki).

Kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodać przestudzoną galaretkę(ja użyłam cytrynowej, dzięki czemu masa jest lekko kwaskowata) z żelatyną, jeżeli posiadamy barwik możemy dodać klika kropel aby uzyskać dowolny kolor.

Gotowy spód biszkoptu obłożyć rantem lub włożyć do tortownicy, posmarować kremem o odstawić do lodówki na pół godziny, aby masa delikatnie stężała.

Dwie jednakowe galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody.

Na krem układamy dowolne owoce i zalewamy tężejącą galaretką.

 

 

3 Comments Add yours

  1. Magda pisze:

    Ciasto wygląda rewelacyjnie, przypomina piękne lato 🙂

Dodaj komentarz