Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Wczoraj przyjechała mama więc mogłam zrobić swoja ulubioną surówkę, ponieważ moi domownicy nie przepadają, za kapustą pekińską.

 

Składniki:

1 średnia kapusta pekińska
2 średnie pomidory
1 mała puszka kukurydzy
3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Kapustę oczyścić ze wierzchnich liści i drobno pokroić.
Kukurydzę osączyć z zalewy. Pomidory pokroić w kostkę i połączyć z kukurydzą i kapustą. Dodać majonez i doprawić przyprawami do smaku.

6 Responses to Surówka z kapusty pekińskiej

  1. Ania napisał(a):

    prosto i pysznie:) surówki z pekinką bardzo lubię:)

  2. martawkuchni.blog.pl napisał(a):

    Surówka najlepsza ze wszystkich:) Palce lizać:) 

  3. AGA napisał(a):

    jest przepyszna też taką robilam ….

  4. Galantyna.pl napisał(a):

    Ja tam lubię kapuste pekińską…a sałatka super!

  5. Salvador Dali napisał(a):

    z majonezem jeszce tak nie jadłam, podoba mi się:) W sam raz  kolację, zapisze sobie;)

  6. Magda111 napisał(a):

    świetna sałatka ,brokuły uwielbiam w każdej potrwaie:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *