Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki :

1 kapusta pekińska
1 puszka kukurydzy
2 średnie pomidory
koperek
szczypiorek
2 średniej wielkości ogórki konserwowe
2 łyżki majonezu
sól, pieprz

Wykonanie:

Kapustę drobno pokroić, delikatnie posolić i odstawić na chwilę, aby kapusta zmiękła.  Kukurydzę osączyć, pomidory i ogórki pokroić w kostkę. Koperek i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, dodać majonez i doprawić do smaku.

3 Responses to Surówka z kapusty pekińskiej

  1. Marzena napisał(a):

    Dzisiaj mojej młodej robiłam sałatkę z kapusty pekińskiej do szkoły – bo zaczęła myśleć o wiośnie i diecie;-) Chętnie spróbuję Twojej, tak dla urozmaicenia:-) Pysznie się zapowiada:-)

  2. Salvador Dali napisał(a):

    ooo.. znana i lubiana! Ale akurat u mnie w domu podaje się bez majonezu, skropioną tylko sokiem z cytryny i olejem 🙂

    Ale z majonezem też mi się podoba! 😀

  3. Ania napisał(a):

    ja podaję różnie, raz z majonezem a raz nie, a za każdym razem jest pyszna:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *