Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty – moja propozycja na dziś.

Surówka z białej kapusty

Składniki:

½ średniej główki białej kapusty
1 mała puszka kukurydzy
1 średnia marchewka
1 pęczek drobnego szczypiorku
1 pęczek koperku
2 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Kapustę i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, delikatnie posolić i odstawić aby zmiękły (na około 2 godziny). Koperek i szczypiorek umyć i  drobno pokroić, następnie dodać do kapusty. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Na koniec dodać majonez i doprawić według uznania.

2 Comments Add yours

  1. Salvador Dali napisał(a):

    taaak, wiosna, wiosna! 🙂

    ale od jutra podobno opaday 🙁 wieeelka szkoda 🙁

    Sałatkę znam i bardzo lubię, choć rzadko ją przygotowujemy 🙂

  2. Fanka Gotowania napisał(a):

    Jeżeli danie jest tak perfekcyjne jak ten artykuł to jak najszybciej rozpoczynam gotowanie. Rewelacyjna witryna.

Dodaj komentarz