Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Nie wiem jak u was, ale u mnie już widać pierwsze oznaki wiosny. Widać już pierwsze listki na krzakach, krokusy i stokrotki już kwitną, a przede wszystkim słońce już świeci.

Surówka z białej kapusty

Składniki:

½ średniej główki białej kapusty
1 mała puszka kukurydzy
1 średnia marchewka
1 pęczek drobnego szczypiorku
1 pęczek koperku
2 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Kapustę i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, delikatnie posolić i odstawić aby zmiękły (na około 2 godziny). Koperek i szczypiorek umyć i  drobno pokroić, następnie dodać do kapusty. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Na koniec dodać majonez i doprawić według uznania.

2 Responses to Surówka z białej kapusty

  1. Salvador Dali napisał(a):

    taaak, wiosna, wiosna! 🙂

    ale od jutra podobno opaday 🙁 wieeelka szkoda 🙁

    Sałatkę znam i bardzo lubię, choć rzadko ją przygotowujemy 🙂

  2. Fanka Gotowania napisał(a):

    Jeżeli danie jest tak perfekcyjne jak ten artykuł to jak najszybciej rozpoczynam gotowanie. Rewelacyjna witryna.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *