Schabowe sakiewki

Schabowe sakiewki

Komu nie smakuje rolada? Ale i ona czasami się znudzi, dla odmiany moża zrobić sakiewki.

 

 

Składniki:  na 4 porcje

4 średniej grubości plastry schabu

20 dag mięsa mielonego

1 średnia cebula

sól, pieprz

sos worcestershire

4 łyżki oleju

 

Wykonanie:

Schab dobrze rozbić, delikatnie posolić i dodać pieprzu, oraz polać sosem worcetershire aby skruszało. Mięso mielone przyprawić solą i pieprzem. Cebulę zetrzeć na tarce i dokładnie wymieszać z mięsem. Uformować 4 kulki z mięsa mielonego i położyć na rozbitym schabie, uformować na kształt sakiewki i związać nitką. Delikatnie obsmażyć  na oleju, po obsmażeniu podlać wodą i dusić ok godziny (co jakiś czas podlewać wodą aby się nie przypaliły).  Można podawać w sosie własnym lub doprawić sosem pieczeniowym.

 

Pobierz przepis

Sakiewki schabowe (925)

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *