Roladki z pieczarkami

Roladki z pieczarkami

Kolejna wariacja na temat roladek – tym razem z pieczarkami.

Składniki:

30 dag pieczarek
1 mała cebula
2 filety z kurczaka
sól, pieprz
2 łyżki oleju
przyprawa do kurczaka

Wykonanie:

Filety przeciąć na pół (zaczynając od części grubszej do cieńszej), i rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć z cebulką na oleju.  Na filety nałożyć pieczarki, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami i oprószyć przyprawą do kurczaka. Roladki podsmażyć z każdej strony ok. 5 minut, podlać bulionem i dusić pod przykryciem ok. pół godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *