Roladki z kolorowym farszem

Roladki z kolorowym farszem

Polecam dzisiaj roladki, jak to mój synek powiedział kurczakowo-kurczakowe. Polecam je z ryżem i warzywami gotowanymi na parze.

Składniki na 6-8 porcji:  

1 kg piersi indyka
30 dag mięsa mielonego z drobiu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 mała czerwona papryka
przyprawa do drobiu
2 łyżki bułki tartej
1 jajko
1 cebula
3 łyżki mąki
olej, sól, pieprz

3 łyżki mąki

IMG_4217

Wykonanie:

Mięso umyć, pokroić w szerokie paski, rozbić tłuczkiem. Natrzeć solą,
osypać pieprzem i przyprawą do drobiu, odstawić na pół godziny. Cebulę obrać, posiekać, obsmażyć na łyżce oleju. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, cebulą, papryką, natką pietruszki i bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Na każdym pasku mięsa rozłożyć nieco masy mięsnej, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w mące, obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie przełożyć do rondla, podlać 3-4 łyżkami wody, i dusić pod przykryciem przez ok 15-20 minut na małym ogniu.

IMG_4201

3 Responses to Roladki z kolorowym farszem

  1. Salvador Dali napisał(a):

    nigdy nie jadłam takich roladek, a szkoda.. wyglądają super!

  2. Galantyna napisał(a):

    Apetyczne a w języku moich dzieci " mniamuśne" – i chyba takie okreslenie idealnie do nich pasuje – mniamuśne 🙂

  3. Ania napisał(a):

    pyszności 🙂 takie obiadki to ja lubię 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *