Pstrąg

Pstrąg

Miał być pstrąg z grilla, ale że deszcz przegonił, to był z piekarnika. Piekarnik jeszcze nie był testowany, więc trzeba było dokładnie przeczytać instrukcję, ale i tak nie obyło się bez wielkiego strachu przed użyciem. Wyszedł naprawdę bardzo smaczny.

Składniki:

2 pstrągi
2 gałązki zielonego koperku
2 łyżki masła klarowanego
pieprz cytrynowy, sól
opcjonalnie przyprawa do ryb

Wykonanie:

Pstrągi dokładnie oczyścić z łusek i wypłukać. Oprószyć solą oraz pieprzem. Do środka włożyć masło klarowane oraz koperek. Owinąć folia aluminiową i piec piekarniku przez ok 30 minut.

3 Responses to Pstrąg

  1. Ania napisał(a):

    pyszny i szybki sposób na rybkę 🙂

  2. Natalia - Poezja Smaku napisał(a):

    Uwielbiam pstrąga z koperkiem, pycha 🙂

  3. Agnieszka napisał(a):

    Pstrąg i łosoś to moje ulubione ryby. Można jeść i jeść.. bez końca.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *