Pstrąg pieczony w folii

Mój synek już od dłuższego czasu wspomina że chciał by, rybę z głową i ogonem. Więc babcia odwiedzając go wczoraj przyniosła, mu upragnioną rybę. Nie miałam za bardzo z czym mu podać, bo na obiad mieliśmy nasz ulubiony ryż z kurczakiem w pomidorach.

Pstrąga umyłam i oprószyłam solą i pieprzem cytrynowym. W miejscu nacięcia włożyłam plasterki cytryny, koperek i odrobinę masła. Następnie zwinęłam w folię aluminiową, i piekłam 30 minut w temperaturze 190 stopni.

3 Responses to Pstrąg pieczony w folii

  1. Salvador Dali napisał(a):

    ojej.. masz odważnego syna-ja jakoś tak zjeść nie umiem;)

    Ale połączenie genialne do ryby-moja mama zawsze tak robi;D

  2. Ania napisał(a):

    rzadko jadam rybkę, ale ta wygląda apetycznie:)

  3. Ze smakiem napisał(a):

    Uwielbiam pstrąga pod każdą postacią

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *