Polędwiczki w sosie własnym

Polędwiczkę dokładnie, pokroić w grubsze plastry i podsmażyć na patelni (ja podsmażyłam na patelni do grillowania). Podsmażoną polędwiczkę oprószyć solą, kolorowym pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego, wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na dno naczynia wlewamy 3 łyżki oleju, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, ziele angielskie i liść laurowy.

Następnie zapiekamy w piekarniku, pod przykryciem. Ja zapiekałam razem z ziemniaczkami ok jednej godziny.

6 Responses to Polędwiczki w sosie własnym

  1. Inspirowane smakiem napisał(a):

    Uwielbiam każde polędwiczki, a w sosie własnym jeszcze nie jadłam. Aż wstyd!:))

  2. Ania napisał(a):

    obiad, który tak naprawdę sam się robi to jest to:) w dodatku smakuje a my się nie napracujemy:)

  3. martawkuchni.blog.pl napisał(a):

    ale to pięknie wygląda i te zioła, mniam mniam:)

  4. cichy napisał(a):

    Proste oznacza bardzo często najlepsze. I tak jest w tym przypadku. A z jakimiś dodatkami to już niezły męski obiad 🙂

  5. straz pozarna krosno napisał(a):

    Indyk nadaje sie swietnie. Dobrze jest zrobic dzien wczesniej. Smakuje nadal lepiej. Ja pieklam w „rekawie”. Pycha.

  6. Minka Zaremba-Leja napisał(a):

    zdjecia doskonale. Profesjonalizm w 100 procent.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *