Polędwiczki w sosie własnym

Polędwiczkę dokładnie, pokroić w grubsze plastry i podsmażyć na patelni (ja podsmażyłam na patelni do grillowania). Podsmażoną polędwiczkę oprószyć solą, kolorowym pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego, wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na dno naczynia wlewamy 3 łyżki oleju, 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, ziele angielskie i liść laurowy.

Następnie zapiekamy w piekarniku, pod przykryciem. Ja zapiekałam razem z ziemniaczkami ok jednej godziny.

6 myśli nt. „Polędwiczki w sosie własnym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>