Pęczak z grzybami

Pęczak z grzybami

Inspiracją do powstania tego dania jest blog www.fabrykapomyslow50.blogspot.com. Zrobiłam trochę inaczej ale tylko dlatego że nie spisałam wieczorem przepisu i na drugi dzień jak robiłam w biegu.

Składniki:

½ litra grzybów leśnych
1łyżka masła
1 pęczek pietruszki zielonej
1 pęczek szczypiorku drobnego
sól, pieprz
2 woreczki kaszy pęczak
ok. ½ l bulionu (może być z kostki rosołowej, ja miałam rosół wołowy)

Wykonanie:

Kasze ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Grzyby pokrojone (ja przed zamrożeniem miałam pokrojone), podsmażyć ma maśle. Gdy będą już podsmażone dodać pokrojona pietruszkę i szczypiorek. Następnie dodać ugotowany pęczak i podlać bulionem. Wszystko chwile poddusić aż wszystko dokładnie się wymiesza. Doprawić solą i pieprzem.

2 Responses to Pęczak z grzybami

  1. Salvador Dali napisał(a):

    pęczak jest cudowną kaszą, w połączeniu z grzybami- mniaaam! 🙂

  2. Ania napisał(a):

    Elu, cieszę się że Ciebie zainspirowałam 🙂 Twoja wersja równie pyszna 🙂
     

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *