Patisony w zalewie

Patisony w zalewie

Patisony na mojej działce obrodziły i zrobiłam tez patisony marynowane. Mąż twierdzi że zauważył u mnie oznaki starzenia się, ponieważ zaczynam robić przetwory. Nigdy wcześniej mi się nie chciało robić przetworów.

Zalewa do patisonów na dwa słoiczki

kawałek chrzanu
koper z nasionami
kilka ziarenek pieprzu
kilka ziarenek ziela angielskiego
listki laurowe
2 szklanki wody
2 łyżki cukru
½ szklanki octu
1 łyżeczka soli

 

Patisony umyć, zagotować zalewę z octem i cukrem i solą. Patisony zalewamy gorącą zalewą i gotujemy ok. 15 minut.

5 Responses to Patisony w zalewie

  1. Salvador Dali napisał(a):

    Czy ja wiem, czy to oznaka starości? Też robię przetwory co roku, a jakoś nie widze u siebie zmarszczek 😀

     

    A więc to tak je wykorzystałaś? I co będzie pote z nimi? 🙂

  2. Karolina napisał(a):

    Jeszcze nigdy ich nie robiłam ale z takim przepisem kto wie 🙂

  3. Natalia - Poezja Smaku napisał(a):

    W takim razie ja też się starzeję 😀 Urocze są te patisony 🙂

  4. Anika napisał(a):

    Nigdy nie jadłam, a tym bardziej nie robiłam patisonów marynowanych, choc słyszałam, że sa pyszne. Nie tak dawno robiłam patisony faszerowane i zapiekane w piekarniku. Pozdrawiam A

  5. KulinarnaJa napisał(a):

    Super sprawa!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *