Patera serowo-jabłkowa

Patera serowo-jabłkowa

Składniki na 4 porcje

40g sera żółtego
3 soczyste słodkie jabłka
1 czerwona papryka
1 mała puszka mieszanki kukurydza z groszkiem
pęczka natki pietruszki
po 1 łyżce posiekanego kopru i szczypiorku
pieprz, papryka, sól do smaku
2-3 łyżki majonezu

 

 

Wykonanie:

Kukurydzę z groszkiem odsączyć z zalewy. Paprykę umyć, usunąć nasiona, drobno pokroić. Jabłka umyć (nie obierać ze skóry), pokroić w grube plastry, gniazda nasienne wyciąć. Ser pokroić w kostkę.

Warzywa wymieszać z serem, majonezem i przyprawami. Posypać pokrojonymi ziołami.

Sałatkę podawać na krążkach jabłkach.

 

10 Responses to Patera serowo-jabłkowa

  1. ilovebake.pl napisał(a):

    Ciekawa przystawka 🙂

  2. Zakątek Smaku napisał(a):

    Wygląda zjawiskowo! 🙂

  3. Karolina napisał(a):

    Świetny pomysł ! 🙂

  4. Salvador Dali napisał(a):

    efektowne i zaskakujące! 🙂

  5. Galantyna napisał(a):

    Świetny pomysł i pyszna sałatka!

  6. Natalia - Poezja Smaku napisał(a):

    Świetnie podana 🙂

  7. Ania napisał(a):

    ciekawy sposób podania 🙂 dawno tu nie zaglądałam przez nawał obowiązków.

  8. Agnieszka napisał(a):

    Apetyczna przystawka

  9. Ciążowe Zachcianki napisał(a):

    Muszę koniecznie spróbować bo prezentuje się doskonale:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *