Patera serowo-jabłkowa

Patera serowo-jabłkowa
Patera serowo-jabłkowa

Składniki na 4 porcje

40g sera żółtego
3 soczyste słodkie jabłka
1 czerwona papryka
1 mała puszka mieszanki kukurydza z groszkiem
pęczka natki pietruszki
po 1 łyżce posiekanego kopru i szczypiorku
pieprz, papryka, sól do smaku
2-3 łyżki majonezu

 

Patera serowo-jabłkowa
Patera serowo-jabłkowa

 

Wykonanie:

Kukurydzę z groszkiem odsączyć z zalewy. Paprykę umyć, usunąć nasiona, drobno pokroić. Jabłka umyć (nie obierać ze skóry), pokroić w grube plastry, gniazda nasienne wyciąć. Ser pokroić w kostkę.

Warzywa wymieszać z serem, majonezem i przyprawami. Posypać pokrojonymi ziołami.

Sałatkę podawać na krążkach jabłkach.