Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Jest teraz sezon na paprykę  więc czego jej nie wykorzystać ? Jest zdrowa smaczna i kolorowa. A przy tym szybciej robi się gołąbki niż w kapuście.

 

Składniki:

6 papryk średniej wielkości
½ kilograma mięsa mielonego
3 woreczki ryżu (100g)
1 cebula
3 łyżki oleju
2 jajka
sól, pieprz, ognista mieszanka przypraw

 

Wykonanie

Ryż ugotować i wystudzić. Paprykę odkroić delikatnie górę i usunąć gniazda. Cebulkę pokroić w kostkę i zarumienić na oleju. Do ryżu dodać mięso mielone oraz cebulkę i wymieszać. Na koniec dodać jajka oraz przyprawy – doprawić do smaku. Tak wymieszanym farszem nadziewać papryki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podlać niewielką ilością wody, piec w piekarniku ok godziny (jeżeli wkładamy do zimnego piekarnika to piec ok 1 ½ godziny) w temperaturze 200oC.

 

Pobierz przepis

Papryka faszerowana (693)

5 Responses to Papryka faszerowana

  1. GrowingUp` napisał(a):

    Muszę ją zrobić!:)

  2. aNDZIA napisał(a):

    HEHE A JA DODAŁAM JESZCZE TRZY ŁYŻKI OLEJU DO FARSZU BO ŹLE ZROZUMIAŁAM I TEŻ DOBRZE WYSZŁO 

  3. AGA napisał(a):

    PAPRYCZKI SĄ PRZEPYSZNE —— JADŁAM JE U SAMEJ WYKONAWCZYNI— ELA OBY TAK DALEJ

  4. kicia napisał(a):

    przepis super robiłam z mężem bardzo smaczne

     

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *