Młoda kapusta zasmażana

Młoda kapusta zasmażana

Nareszcie wiosna, zaczynają pojawiać się już nowalijki. Rzodkiewka i sałata na działce poschodziła, szczypiorek i zielona pietruszka już jest. Chociaż trzeba pojechać na działkę, która jest dość daleko, ale przynajmniej jest gdzie się rowerem wybrać. Nie daleko jest staw gdzie gniazdo ma jeden z najpiękniejszych ptaków Perkoz dwuchuby. Wyprawa na działkę wiąże się oczywiście z podglądaniem perkoza, przez lunetę lub lornetkę.

Młoda zasmażana kapusta[/caption]

Składniki:

1główka młodej
1 pęczek zielonej pietruszki
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek koperku
3 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz , zioła prowansalskie do smaku

Wykonanie:

Kapustę szatkujemy, a zieleninę kroimy. Na dno garnka wlewamy oliwę, następnie wkładamy kapustę wymieszaną z zieleniną. Lekko oprószamy solą. Podsmażmy co chwile mieszając, aby się nie przypaliła. Można podlać wodą, gdy kapusta będzie jeszcze twarda. Na koniec doprawić do smaku. Podawać na ciepło.

3 Responses to Młoda kapusta zasmażana

  1. Salvador Dali napisał(a):

    Aaaahhh.. Uwielbiam taka kapustę! Zaraz biegne i rzucam mamie pomysł na obiad:)
    Juz powschodzilo? U mnie jeszcze nie:(
    Hahah, na prawde dzieci dały rade? Gratulacje;D

  2. Ania napisał(a):

    pychota!:) uwielbiam wiosnę i ten wysyp warzyw:D Rzodkiewkę wczoraj wkroiłam do wiosennego twarożku z licznymi dodatkami:) Widziałam już świeży szczaw i szpinak (więc mogę się z nim bardziej polubić, bo ostatnio wykorzystywałam jeszcze mrożony):)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *