Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

Dzisiaj proponuje młodą kapustę zasmażaną z boczkiem, jako surówkę do młodych ziemniaczków.

Składniki:

1 główka młodej kapusty

1 pęczek szczypiorku

1 pęczek zielonej pietruszki

1 pęczek koperku

3 łyżki oleju

200 g boczku do wytopienia

sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować, lekko posolić i dusić na oleju. W razie potrzeby podlać wodą. Gdy kapusta zmięknie dodać pokrojony koperek, szczypiorek, i zieloną pietruszkę. Dokładnie wymieszać i chwilę jeszcze poddusić. Boczek drobno pokroić i wytopić na suchej patelni. Gdy boczek będzie już dobrze wypieczony, osączyć na ręczniku papierowym. Osączony boczek połączyć z kapusta i doprawić do smaku.

2 Responses to Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

  1. Ania napisał(a):

    uwielbiam młodą kapuchę! 🙂
     

  2. galantyna.pl napisał(a):

    Moje smaki – pyszna!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *