Łosoś na parze ze szpinakiem

Łosoś na parze ze szpinakiem

Moja propozycja na dziś to łosoś na parze ze szpinakiem.

Łosoś na parze ze szpinakiem
Łosoś na parze ze szpinakiem

Składniki:

500g fileta łososia
4jajka
200ml śmietanki łaciatej do zup i sosów
2łyżki siekanej pietruszki
pieprz kolorowy
2łyżki soku z cytryny
przyprawa do ryb
6 serduszek szpinaku mrożonego Frosta

Wykonanie:

Rybę podzielić na 2 kawałki, usunąć ości. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb i kolorowym pieprzem. Jajka roztrzepać ze śmietaną dodać posiekaną natkę pietruszki. Filet łososia położyć w naczyniu do gotowania na parze (ja mam mały więc robiłam na dwa razy), polać jajkami wymieszanymi ze śmietaną, położyć szpinak i gotować na parze ok 10 minut.

One Comment Add yours

  1. Salvador Dali pisze:

    ooo.. szpinak i łosoś-połączenie najlepsze! 🙂

Dodaj komentarz