Łazanki z kiszoną kapusta i pieczarkami

Łazanki z kiszoną kapusta i pieczarkami

Składniki:

500 g dowolnego makaronu (ja użyłam gwiazdki)
400 g kiszonej kapusty z marchewką (jeżeli mamy kapustę bez marchewki, to można dodać jedną mała marchewkę starta na tarce o grubych oczkach)
ziele angielskie, liście laurowe (można jeszcze dodać jałowiec, mielony kminek)
½ kg pieczarek
2 łyżki masła
1 cebula
4 kiełbasy śląskie
3 łyżki oleju
sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Kiszoną kapustę, należy ugotować w niewielkiej ilości wody z przyprawami. Ugotowaną kapustę odcedzić i posiekać.

Pieczarki obrać i pokroić w małe plasterki, podsmażyć na maśle. Osobno obsmażyć drobno pokrojoną cebule aby była szklista.

Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj komentarz