Kurczak po meksykańsku

Składniki:

350 g piersi z kurczaka
1 duża puszka czerwonej fasoli
1 mała puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
FIX knorra kurczak po meksykańsku
1 łyżka oleju
300 ml wody
2 torebki ryżu

Wykonanie:

Piersi z kurczaka i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Po podsmażeniu dodać 300 ml zimnej wody, czerwoną fasolę (przepłukaną) kukurydzę, oraz Fix knorra. Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu przez ok 10 minut. Ugotowany ryż wyłożyć na półmisku i polać sosem, z kurczakiem.

One Response to Kurczak po meksykańsku

  1. Ania napisał(a):

    bardzoo lubię:) ten fix kiedyś raz robiłam i wolę swoją mieszankę jakoś stworzyć:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *