Kolorowa patelnia, makaron z fasolą i tuńczykiem

olorowa patelnia, makaron z fasolą i tuńczykiem

Składniki:
25dag różyczek brokułów
35 dag makaronu
1 puszka fasoli
25 dag pomidorków koktajlowych
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 puszka tuńczyka w oleju
sól, pieprz

Wykonanie:

Różyczki brokułów oczyścić i sparzyć w osolonym wrzątku. Wyjąć je, zahartować zimną  wodą i odstawić do ocieknięcia.
Makaron ugotować al. dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Fasolę przełożyć na sitko i dobrze osączyć z zalewy. Pomidorki koktajlowe opłukać i przekroić na pół. Cebulę  oraz czosnek obrać. Cebulę pokroić w ósemki, a czosnek w plasterki.
Olej z tuńczyka wlać na patelnię i zeszklić na nim cebulę oraz czosnek. Dołożyć fasolę, brokuły oraz pomidorki i podsmażyć. Na koniec wrzucić makaron i tuńczyka. Całość podgrzać, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

7 Responses to Kolorowa patelnia, makaron z fasolą i tuńczykiem

  1. Salvador Dali napisał(a):

    uwielbiam makaronowe dania, a jeszcze w towarzystwie tak pysznej brokuły i czerwonego pomidorka 😀 Z rybą, to już danie pełnowartościowe! Super, ciekawi mnie wygląd bo zdjęcie mi się nie wyświetla, ale ja już wiem, że to jest pyszne!

  2. Ania napisał(a):

    bardzo lubię takie mixy:) fajnie, że z tuńczykiem:)

  3. Agnieszka napisał(a):

    Warzywa z patelni to ja jadam najczęście i w różnych wydaniach.

  4. Natalia - Poezja Smaku napisał(a):

    Bardzo lubię takie makaronowe kombinacje 🙂

  5. zakateksmaku napisał(a):

    Bardzo lubię, takie makaronowe obiadki:)

  6. Students Kitchen napisał(a):

    Zdjęcie mi się nie ładuje 🙁 Ale juz sam przepis i składniki sprawiają, że cieknie ślinka. 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *