Kapusta czerwona z boczkiem

Kapusta czerwona z boczkiem

Kapusta czerwona z boczkiem – moja propozycja na dziś

IMG_5685
Składniki:
1 średnia główka kapusty czerwonej
300 g boczku wędzonego
2 łyżki octu winnego
1 jabłko
1 mała cebula
1 łyżka margaryny
sól, pieprz, kilka kropel maggi

IMG_5681
Wykonanie:
Kapustę poszatkować i podsmażyć na margarynie, co chwilę mieszając aby się nie przypaliła i podlewać wodą. Boczek pokroić w drobna kostkę i podsmażyć (bez dodatku tłuszczu). Cebule obrać drobno pokroić, dodać do boczku. Jabłko obrać zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Gdy kapusta będzie już miękka, dodać jabłka, podsmażony boczek, oraz doprawić do smaku.

2 Comments Add yours

  1. Ania pisze:

    takiej kapusty jeszcze nie jadłam…

  2. Salvador Dali pisze:

    nie spotkałam się jeszcze z taką kapustą! U mnie zazwyczaj gotuje się ją, dodaje starte jabłko, cebulkę 🙂

Dodaj komentarz