Jajka z łososiem

Jajka z łososiem

Dzisiaj pyszne śniadanie.

Składniki na 4 porcje:

9 jajek
2 łyżki majonezu
200g łososia
8 ogórków koktajlowych
8 oliwek
sól

 

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przekroić wzdłuż i delikatnie wydrążyć żółtka.  Jedno jajko zostawić i rozgnieść widelcem z żółtkami dodać majonez, sól i dokładnie wymieszać. Tak powstałą masą faszerować jajka.  Łososia wędzonego pokroić w plasterki, zrolować i układać na jajkach udekorować ogórkami i oliwkami.

3 Responses to Jajka z łososiem

  1. Salvador Dali napisał(a):

    mmm.. same sałatkowe dania dzisiaj widzę, a i to prezentuje się pysznie 🙂

  2. Ania napisał(a):

    bosko się prezentuje!:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *