Galaretka z winogron

Galaretka z winogron

Moja propozycja na dziś  – galaretka z winogron

Winograna
Winograno

Składniki:

1 litr kulek winogron
100ml wody
3 łyżki cukru
1 żelatyna

Galaretka z winogron
Galaretka z winogron

Wykonanie:

Winogron, opłukać dodać wody, i chwile gotować, co chwila mieszając żeby się nie przypaliło. Gdy winogron jest już rozgotowany, przecedzić sok od pestek. Do gorącego soku dodać cukier i gotować na małym ogniu ok. pięciu minut. Na koniec dodać żelatynę. Wlewać do ulubionych pucharków. Doskonale nadaje się tez jako dodatek do ciast.

Galaretka z winogron
Galaretka z winogron

6 Comments Add yours

  1. Salvador Dali pisze:

    ale cudo!

    te zdjęcia wymiatają, wow.. 🙂

  2. Ania pisze:

    właśnie mi podpowiedziałaś co zrobić z moimi winogronami! 🙂 bo od rodziców przywoziłam i kończyły sie na tym, że tylko je zjadałam 😛

  3. W tamtym roku miałam u rodziców urodzaj, zrobiliśmy kilkadziesiąt litrów wina, w tym – tylko jedna kiść 🙁

  4. czas na deser pisze:

    ciakwe i pomysłowe 🙂 i chociaż ja winogron nie lubię, to mój mąż pewnie by się takimi galaretkami zajadał 🙂

Dodaj komentarz