Zasmażana czerwona kapusta

Czerwona kapusta zasmażana idealnie pasuje do klusek i roladek

Czerwona kapusta
Czerwona kapusta

Składniki:
1 mała kapusta
1 cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz ocet winny

Wykonanie:

Kapustę obrać ze wierzchnich liści i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę  drobno pokroić. Do garnka wlać oliwę, przełożyć kapustę i cebulę i dusić co chwila mieszając i podlewać wodą aby się nie przypaliła. Gdy będzie miękka przyprawić do smaku przyprawami. Podawać na ciepło.

4 Comments Add yours

  1. Ania napisał(a):

    pyszna klasyczna sałatka, idealna też do mielonych lub schabowych:)

  2. Salvador Dali napisał(a):

    lubię czerwona kapustę, ma bardzo fajny smak i genialnie pasuje do obiadu 🙂

  3. Ewelinka napisał(a):

    UWIELBIAM TAKĄ SAŁATKĘ! 🙂 POZDRAWIAM

  4. Salvador Dali napisał(a):

    szczerze przyznam, że nie przepadam za ananasem, ale taką sałatke chyba bym spróbowała 😉

Dodaj komentarz