Ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu

Krokiety z mięsem

Większość  osób które robi krokiety ma ten sam problem, a mianowicie że placki podczas zwijania pękają. Metodą prób i błędów, oraz zbierania różnych opinii wśród znajomych i chyba udało mi się zrobić ciasto na naleśniki, które podczas zwijania nie pękają.

 

 

Przepis na ciasto naleśnikowe

Gdy już upieczemy naleśniki możemy, dodawać swoje ulubione nadzienie. Ja wszelkiego rodzaju krokiety zawsze jem z barszczem czerwonym do picia.

Zawsze robię krokiety z mięsem i kapustą z grzybami, a może są jeszcze inne rodzaje farszów?

29 Responses to Ciasto na krokiety, które nie pęka przy zwijaniu

  1. Ania napisał(a):

    ja czasem jeszcze ruskie robię:)

  2. Salvador Dali napisał(a):

    mmm.. nie pękające? No cud!

    Polecam krokiety ze szpinakiem-są pyszne!:)

  3. Mazi napisał(a):

    POlecam z pieczarkami ,serem zoltym i szynka:D

     

  4. emi napisał(a):

    moje są zawsze ze szpinakiem i serem feta lub mozarella oraz czosnkiem- najjlepsze:))

  5. Martyna napisał(a):

    Ja polecam z kapustą, grzybami i cebulą. Przepyszne są także z ugotowanym na twardo jajkiem, grzybami i serem. 🙂

  6. Izolda napisał(a):

    moj ulubiony farsz:  starte na drobnych oczkach i podsmazone z cebulka pieczarki a do tego pasztetowa. wymieszac dosolic dopieprzyc i zawijac pycha 🙂

  7. marta napisał(a):

    Polecam. Przrpis świetny, udał się, naleśniki faktycznie nie pękają nie przypalają się i świetnie odchodzą od patelni. Jak

  8. Marta napisał(a):

    Krokiety robilam pierwszy raz w zyciu i ciasto naprawde super!! Zwijalo sie bez kruszenia, czy lamania. Przy obtaczaniu w jajku i bulce tartej tez wszystko sie trzymalo. Dziekuje za przepis 🙂

  9. Ania napisał(a):

    Najlepsze krokiety są z "pozostałości" po rosole 😀 Oddzielamy mięso od kości, wyciągamy warzywa i dodajemy je do mięsa. Potem przepuszczm wszystko przez maszynke i farsz jest przepyszny 😉

     

  10. Mariolka napisał(a):

    Przepis Superr ,Nalesniki Wyszly Idealnie Polecam

  11. iza napisał(a):

    polecam z pieczarkami cebula iserem dodtkowo pasztet pieczony;)

  12. pysia napisał(a):

    przepis rewelacja ! szybko i latwo a takze mozna ladowac duzo farszu i nic nie peka!

    pozdrawiam

  13. Martita napisał(a):

    Nawet jak się naleśnik przypalił to ciasto nie pękało przy zawijaniu krokieta. Świetny przepis. Dziękuję 🙂

  14. beti napisał(a):

    MAM małe ale-myślę ,że łatwiej by było to zmiksować w wyższym naczyniu -a może sie mylę?

  15. kasia napisał(a):

    marny przepis! pierwszy raz naleśniki wyszły mi takie, że rozpadały się i był problem z przeżuceniem ich na drugą stronę. Nie polecam

  16. Mika napisał(a):

    Niestety ale wiekszosc nalesnikow mi popekala i to mocno. Ciasto jak dla mnie niewypal. Szukam dalej. Szkoda 🙁

  17. Maria napisał(a):

    Chcę powiedzieć że przepis na naleśniki jest rewelacyjny! Właśnie je zrobiłam i jestem zachwycona,po raz pierwszy żaden naleśnik mi się nie porwał.Pieką się cudownie i nie trzeba dodawać na patelnię oleju ani smarować słoninką.Jeżeli ktoś pisze że przepis do niczego to znaczy że ma tak dwie ręce do gotowania i takiej osobie nawet woda się przypali.Jeszcze raz gratuluje wspaniałego przepisu 🙂

    • Ela napisał(a):

      Dzięki. Bardzo mi miło że wyszły ci dobre naleśniki. Przyzanm się że mi też pare razy popękały naleśniki. Ale w rozmowie ze znajomymi dowiedziłam się, że to niby od tego że po upieczeniu a przed zwijaniem dawałam naleśniki do lodówki. Ale czy to prawda trudno powiedzieć.

  18. Monika napisał(a):

    To najlepsze ciasto na naleśniki jakie kiedykolwiek robiłam, a wypróbowałam naprawdę wiele przepisów. Naleśnik nie pęka przy zawijaniu, jest cieniutki i bardzo delikatny w smaku. Dziękuję za wspaniały przepis!

  19. Ilona napisał(a):

    Naleśniki są po prostu genialne!!!! To będzie mój przepis numer 1:) Dziękuję

  20. Anna napisał(a):

    ile mniej wiecej wychodzi nalesnikow z tego ? 🙂

  21. Zuza napisał(a):

    Faktycznie przepis świetny, obawiałam się tej gorącej wody i wlewałam ją z duszą na ramieniu, ale niepotrzebnie, naleśniki wyjatkowo delikatne, świetnie się pieką bez dodatku tłuszczu i to  od pierwszego naleśnika, idealne

  22. Ania napisał(a):

    Przepis doskonały!!! nie wiem jak po wyjęciu z lodówki będą się zachowywać, sprawdzę 🙂

  23. Alf napisał(a):

    Ciasto super . Wzialbym tylko inne naczynie zeby tak nie chlapac

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *