Ciasto czekoladowe z foremki

Dzisiaj polecam ciasto czekoladowe z foremki.

Od firmy „Polskie Młyny” dostałam do wypróbowania mieszankę ciasta czekoladowego.

Ciasto jest bardzo proste w wykonaniu i są potrzebne tylko trzy składniki: dwa jajka, 75 g margaryny oraz 30 ml (3 łyżki wody). Zawartość opakowania przesypać do miski z dodanymi naszymi składnikami, całość miksować około 3-4 minut na wysokich obrotach, do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotowa masę przełożyć do foremki. Piec ok 40-50 minut w temperaturze 160-165 stopni. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

Zaletą tego ciasta jest to że dołączona jest gotowa foremka, której nie trzeba już natłuszczać, ciasto ładnie z niej odstaje. A smak jest bardzo czekoladowy i jest bardzo puszyste.

Wadą jest to, że szybko znika z talerza i ciężko dostać w sklepach.

Dodaj komentarz