Ciastka francuskie z jabłkiem

Dziaj polecam ciastka francuskie z jabłkiem

Ciastka francuskie z jabłkiem
Ciastka francuskie z jabłkiem

Jedno opakowanie ciasta francuskiego, starczy na 12 ciastek.

Nadzienie:

4 średnie jabłka
2 łyżki cukru
2 łyżki wody
1 łyżeczka cynamonu

Jabłka obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki. Dodać cukier i wodę i podsmażyć jabłka, na koniec dodać cynamon. Po wystudzeniu można robić pyszne ciasteczka.

Ciasto wyciągnąć z zamrażarki, po kilku minutach, pokroić na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałożyć jabłka, składać w trójkąt lub na pół. Brzegi docisnąć widelcem.

Piec ok 15 minut w temperaturze 200 stopni.

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Comments Add yours

  1. martawkuchni.blog.pl napisał(a):

    jak ja je uwielbiam:) ciasto francuskie ubóstwiam:) można z niego zrobić takie cuda jak na załączonym obrazku:) pyszności:)

  2. Ania napisał(a):

    takie francuskie ciacha z jabłkiem również uwielbiam!:)

  3. AGA napisał(a):

    SĄ PRZEPYSZNE—-SAMA PRÓBOWAŁAM OD SAMEJ WYKONAWCZYNI, TAK TRZYMAĆ ELU!!!!

  4. ksiezniczka napisał(a):

    wyglądają pysznościowo, tylko trzeba mieć zawsze zapas ciasta w lodówce, żeby móc ot tak poprawiać sobie humor 🙂

    1. Ela napisał(a):

      zawsze mam spory zapas:)

      1. ksiezniczka napisał(a):

        chyba też muszę tak robić 😉 raz jeden w życiu miałam zapas,takiego kupowanego i ono miało datę ważności, którą oczywiście przekroczyłam, bo o nim zapomniałam i nie wiedziałam czy mogę go użyć czy nie i w końcu wyrzyciłam… a będziesz brałą udział w tym konkursie dla blogerów (mojanowafigura.pl/blogerki) ? bo chętnie bym się dowiedziała jak łączysz dbanie o figurę z takimi psznostkami 🙂

Dodaj komentarz