Cannelloni z mięsem drobiowym

Składniki:

3 średniej wielkości filety drobiowe mielone
1 paczka makaronu cannelloni
1 puszka pomidorów krojonych z bazylia i oregano
bazylia, oregano
200 g miękkiegostartego sera żółtego

 

Wykonanie:

Mięso podsmażyć na patelni, dodać pomidory i doprawić bazylią i oregano.  Makaron pogotować ok 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu makaron wypłukać makaron w zimnej wodzie i nadziewać przygotowanym mięsem (nie trzymać długo makaronu w wodzie bo się rozwala). Tak przygotowany makaron układać na blasze, posypać serem i zapiekać, aż ser się zarumieni. Przed podaniem można posypać parmezanem lub corregio.

 

2 Responses to Cannelloni z mięsem drobiowym

  1. Ania napisał(a):

    pyszności!:) dawno nie robiłam, ja robię pod beszamelem:)

  2. Mała kuchareczka napisał(a):

    uwielbiam takie caneloni pycha!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *