Andruty z masą kakaową

 Dzisiaj polecam andruty z masą kakaową.

Andruty z masą kakaową
Andruty z masą kakaową

Składniki:

1 szklanka mleka
½ szklanki cukru
1 kostka margaryny
2 łyżki kakao
1 ½ szklanki mleka w proszku

Wykonanie:

Mleko zagotować z cukrem, margaryną oraz kakao. Po zagotowaniu odstawić i przestudzić. Po wystudzeniu dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać. Przełożyć andruty przygotowana masą. Wstawić do lodówki na godzinę przed podaniem.

4 Comments Add yours

  1. Z takimi wafelkami kojarzy mi się dzieciństwo…

  2. Salvador Dali pisze:

    haha, widzę, że mamy podobne wspomnienie: wyjadanie masy, a potem nie ma czego nałożyć na kolejny wafel.. 😀

    Ale ta masa jest przecież taka pyszna <3 <3

  3. Ola pisze:

    Smak i mojego dzieciństwa…

    wyjadanie masy palcami i oblizywanie naczyń :))

Dodaj komentarz