Zasmażana czerwona kapusta

Czerwona kapusta zasmażana idealnie pasuje do klusek i roladek

Składniki:
1 mała kapusta
1 cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz ocet winny

Wykonanie:

Kapustę obrać ze wierzchnich liści i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę  drobno pokroić. Do garnka wlać oliwę, przełożyć kapustę i cebulę i dusić co chwila mieszając i podlewać wodą aby się nie przypaliła. Gdy będzie miękka przyprawić do smaku przyprawami. Podawać na ciepło.

4 Responses to Zasmażana czerwona kapusta

  1. Ania pisze:

    pyszna klasyczna sałatka, idealna też do mielonych lub schabowych:)

  2. Salvador Dali pisze:

    lubię czerwona kapustę, ma bardzo fajny smak i genialnie pasuje do obiadu :)

  3. Ewelinka pisze:

    UWIELBIAM TAKĄ SAŁATKĘ! :) POZDRAWIAM

  4. Salvador Dali pisze:

    szczerze przyznam, że nie przepadam za ananasem, ale taką sałatke chyba bym spróbowała ;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>